Veelzijdige tolk en vertaler uit Alkmaar

Neem contact op

Van kinderboeken tot overlijdensaktes en van taallessen tot tolken voor de Nederlandse Landmacht; Vertaalster L van Dijk-Lisová uit Alkmaar is een zeer veelzijdige tolk en vertaler Tsjechisch - Nederlands en Nederlands - Tsjechisch met meer dan 30 jaar ervaring. Hier leest u meer over mijn werkervaring en diensten. Heeft u vragen of wilt u meteen een offerte aanvragen voor vertalingen of tolkdiensten? Neem dan gerust contact op.

Werkervaring

Vertaalster L van Dijk-Lisová heeft zeer veel ervaring als tolk en vertaler:

 • In het kader van het Kwaliteitsmodel in de Nederlandse politie tolkte ik regelmatig voor de topfunctionarissen van de Tsjechische en Nederlandse politie (NCIPS Den Haag).

 • Ik tolkte en vertaalde voor justitieonderzoek inzake vrouwenhandel.

 • Ik ben werkzaam geweest voor de gemeente Eindhoven in het kader van pedagogisch project OPSTAP met als doelgroep kinderen met achterstand. Dit project werd in samenwerking van de gemeente Eindhoven met het Tsjechische Ostrava, deelgemeente Stad, geïmplementeerd in Tsjechië, waarbij ik ook de leerboekjes vertaald heb.

 • Ik trad op als tolk voor de Nederlandse Landmacht tijdens de NAVO-oefeningen in Tsjechië. Hierbij tolkte ik meestal voor de staf en voor de marechaussee en viel ik in bij de medische dienst.

 • Vervolgens was ik als tolk werkzaam voor twee afdelingen van het Nederlandse Ministerie van Defensie bij twee projecten in Slowakije.

 • Ik gaf via een Taleninstituut lessen in de Tsjechische taal en geef nog steeds lessen aan particulieren die in Tsjechië gaan wonen en/of nieuwkomers uit Tsjechië die zich in Nederland gaan vestigen. Incidenteel gaf ik via Elsevier Talen intensieve cursussen Tsjechisch voor medewerkers van het Ministerie van buitenlandse zaken.

 • Ik word gevraagd om te vertalen voor verschillende bedrijven en ik heb veel getolkt voor VNG en bedrijven die in Tsjechië werkzaam zijn. Ik tolkte ook voor het project Roma en het project Drugspreventie.

 • Bij mijn werk hoort ook het vertalen van een taalgidsje Tsjechisch en ik heb aan een soortgelijk taalgidsje voor de ANWB gewerkt. Ik heb meegewerkt aan het project over integratie van de Roma-burgers in Tsjechië. Voor dit project heb ik de vertalingen verzorgd.

 • Ik sta ingeschreven bij het NLF (Nederlands Letteren Fonds) en bij Literatuur Vlaanderen als vertaler van kinderboeken.

 • In het jaar 2003 ontving ik van de Tsjechische en de Slowaakse ambassadeurs een onderscheiding voor het in Nederland verspreiden van de goede naam van de Tsjechische en Slowaakse republiek.

 • Ik heb reeds ruim 30 jaar ervaring met het verzorgen van vertalingen en tolkopdrachten in alle moeilijkheidsgraden; van eenvoudige vertalingen voor particulieren tot zeer omslachtige vertalingen voor bedrijven en overheidsinstanties.

Neem contact op

Vertalingen

U kunt Vertaalster L van Dijk-Lisová uit Alkmaar inschakelen voor formele en informele vertalingen van Nederlandse documenten naar het Tsjechisch en andersom. Denk hierbij aan beëdigde vertalingen, inclusief diploma's, rijbewijzen en geboorteaktes, vertalingen van contracten en handelscommunicatie, en vertalingen van brochures en kinderboeken.

Tolkdiensten

Ook voor formele en informele tolkdiensten Tsjechisch - Nederlands en Nederlands - Tsjechisch staat Vertaalster L van Dijk-Lisová voor u klaar. Vertaalster L van Dijk-Lisová werkt als tolk voor notarissen, bij medische specialisaties, bij juridische zaken en in het onderwijs.

Icoon telefoon

Een tolk of vertaler Tsjechisch - Nederlands nodig? Neem contact op met Vertaalster L van Dijk-Lisová uit Alkmaar via 06 51 292021.

Neem contact op